maandag 16 februari 2015

Voorjaar

Wie afgelopen paar weken veel buiten geweest is heeft kunnen merken dat het voorjaar hard aan de weg timmert in ons land. De merels zijn bijvoorbeeld weer aan het zingen! Ook heggenmus en koolmees doen dapper mee aan het concert. Daar zullen de komende weken steeds meer soorten bij gaan komen. En ook de eerste grutto's zijn weer binnen de landsgrenzen, de eerste voor de Alblasserwaard is nog niet waargenomen. Dat zal waarschijnlijk volgende week gebeuren.
Maar ook laag bij de grond wordt het steeds fleuriger. Vroege bloeiers als speenkruid en groot hoefblad hebben hun kop weer boven de grond gestoken. En ook de sneeuwklokjes en krokussen zijn bijna niet te ontlopen. Kortom: weer veel te doen voor een macrofotograaf!

Sneeuwklokje

Sneeuwklokje. Dat vliegje rechts is een leuk detail voor een macrofotograaf :). Helaas was 'ie weg toen ik er dichter op wilde gaan zitten.

Krokus

Zelfde krokus, nu met tegenlicht

Een wel erg 'close' groepje krokussen
 
Als het voorjaar zich aandient wil dat natuurlijk nog niet zeggen dat de winter definitief geweken is. Vanochtend bijvoorbeeld vroor het vrij onverwachts nog behoorlijk: bijna -4. In combinatie met wat mist en rijp zorgde dat ook weer voor mooie plaatjes! Geweldig die mini-ijskunstwerken!
 


 
De krokussen bleven vanochtend wijselijk lang dicht
 
Tot slot nog een paar landschapsplaatjes. Wat was het een mooie dag! Met name 's ochtends, strakblauw.
 



 
 


2 opmerkingen: